SVM  Stichting Scholen voor Mauritanië

 

Container naar Nouadhibou

Op 14 maart is er vanuit IJmuiden een grote container met schoolmeubilair en speelgoed richting Nouadhibou vertrokken.
Dit was het resultaat van een bliksemactie die we in enkele dagen gevoerd hadden.

De container werd ons onverwacht aangeboden door rederij Vrolijk in IJmuiden.
Normaal zijn het hun schepen die voor ons spullen meenemen, maar omdat er al bijna een jaar niet meer door Nederlandse schepen bij Mauritanië gevist werd, moesten we wat anders verzinnen. Omdat Vrolijk toch iets wou doen voor ons project, kwamen ze met het aanbod om een hele container te huren en die te verzenden naar Nouadhibou.

Dat was een buitenkansje, want naast de 2 kubieke meter aan goederen die we klaar hadden staan, konden we nu nog 60 kubieke meter extra versturen.
De container zou al op 13 maart ingeladen worden, en we hadden een week de tijd om hem te vullen. Via het Noord-Hollands Dagblad en Radio Noord-Holland werd een oproep gedaan voor schoolmateriaal en speelgoed.

De reacties waren overweldigend. Vanuit de hele provincie kregen we aanbiedingen van speelgoed en schoolspullen. Doordat onze tijd en mankracht beperkt was, konden we helaas maar een deel van dit materiaal ophalen. De rest hopen we een volgende keer mee te kunnen nemen.
Scholengemeenschap Tabijn in Heemskerk schonk ons een grote voorraad schoolmeubilair die bijna de helft van de container vulde.
Ook de Vrijburgschool in Uitgeest liet zich niet onbetuigd met vier computers en een grote hoeveelheid speelgoed dat door de leerlingen was ingezameld.
Verder kregen we van veel particulieren de mooiste knuffels en andere speelgoedartikelen; vaak nog splinternieuw.

Op 14 maart is de container vertrokken richting Mauritanië, en hij zal naar verwachting ongeveer 4 weken doen over de reis.

Na aankomst van de container in Mauritanië hopen we foto's op onze website te zetten van de installatie van de schoolmeubelen en de verdeling van het speelgoed.

• home
• doelstelling
• over mauritanië
• lager onderwijs in mauritanië
• achtergrond project
• activiteiten
• contact